Recepty
Vítejte v ráji receptů pro litinové nádobí, kde najdete poklady, které zahrají na všechny struny vašich chuťových buněk a probudí ve vás vášeň pro vaření v litině.
Litinové nádobí jsou všestranní pomocníci v kuchyni, se kterými zvládnete vše. Od vaření, přes dopečení až rovnou na stůl. Ať už jde o šťavnaté maso, které se rozplývá na jazyku, zeleninu s dokonalou texturou nebo pečivo s kůrkou, která křupe, až se vám budou sbíhat sliny, litina vám s jejich přípravou pomůže.
Mezi mé oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet, patří pomalu pečená vepřová kýta na rozmarýnu. Představte si tu vůni a co teprve, když se zakousnete do dokonale propečené kůžičky! Dalším skvostem je chléb s dokonalou kůrkou, který předčí i ty nejlepší pekárny. A co takhle pomalu dušený hovězí guláš na houbách tak měkkým, že se bude rozplývat na jazyku? Tenhle recept vás zahřeje až u srdce.
Pro milovníky sladkého doporučuji vyzkoušet crumble s borůvkami a malinami. Tento lahodný a lehký dezert s chutí léta zachutná všem, kdo mají rádi osvěžující sladkou tečku na závěr. Kombinace šťavnatého ovoce a křupavé drobenky vytvoří v litinovém pekáčku dokonalou harmonii chutí, kterou můžete ještě horkou servírovat přímo na stůl.
Hledáte něco vydatného, na nedělní oběd, který zasytí celou rodinu? V tom případě nesmíte minout recept na vepřovou krkovici na černém pivě. Kulatý nízký hrnec, s průměrem 28 cm a masivní poklicí je pro tento pokrm jako stvořený. Maso bude dokonale šťavnaté a provoněné pivem a bylinkami. A nezapomeňme na klasiku italské kuchyně - rychlou a jednoduchou rajčatovou omáčku.
Litinové nádobí je všestranné. Používám ho i na pečení pizzy s křupavou kůrčičkou, na vajíčka k vydatné snídani, která nikdy nechutnala lépe, a dokonce i na dezerty v litinové formě na koláč. Tak se pusťte do vaření a nechte se unést kouzlem litinového nádobí. Vaše chuťové pohárky vám poděkují a kdo ví, možná se z vás stane stejný litinový nadšenec jako ze mě!
Venku zima a prší a teplé dny v nedohlednu. Není se čemu divit, že právě nyní jste zatoužili po chuti léta. Tento koláč s ovocem je jako stvořený pro tyto chvíle. Využijeme v něm mražené ovoce, k...
Ve sbírce receptů žádné kuchařky by neměl chybět ani osvědčený recept na rajčatovou omáčku, která zahřeje každého strávníka. Ať už se chystáte připravit klasické špagety, gnocchi s omáčkou nebo h...
Cukety jsou oblíbenou zeleninou, která je nenáročná na pěstování a tak ji v létě najdeme k dostání nejen v každém obchodě, ale také skoro na každé zahradě. Jsou vynikajícím zdrojem vita...
Kvalitní šunka, porce poctivé šlehačky a křen, co má říz – to jsou základní suroviny pro šunkovou pomazánku. Je hezky nadýchaná, dá se namazat jak na jednohubky, kanapky, nebo jen tak na krajíc chleba...
Víkend je tady s ním nový recept pro litinový hrnec! Tentokrát se vařilo v zeleném kulatém litinovém hrnci o pr. 24 cm. A copak bylo dobrého? Vepřová kýta, pomalu pečená v celku na rozmarýnu.
Ku...
Myslíte si, že rychlé koláče musí být nudné? Není to pravda. Mám pro vás tip ťop koláč s meruňkami, připravený ze šlehaného těsta z podmáslí!
Chuťově je výborný, k přípravě p...
Když dojde na vepřové, patří krkovička k nejoblíbenějším kusům masa z pašíka. Je prorostlá tak akorát, hodí se tedy na smažení i pečení, aniž by výsledné dílo bylo vysušené.
Pro dnešní recept js...
Holandské řízky se říká mletému masu, smíchanému se strouhaným sýrem. Běžně se z masové směsi tvarují placičky, které se obalí ve strouhance a opečou na pánvi.
Já jsem se rozhodla ušetřit k...
Jedním z nejprodávanějších litinových hrnců tady na e-shopu je kulatý nízký hrnec, s průměrem 28 cm a masivní poklicí k tomu. Ani se nedivím, je totiž neskutečně univerzální.  ...
Každý měsíc se ocitám v Jilemnici, kam se synem dojíždím kvůli rovnátkům. Tenhle kraj v Podkrkonoší je mi velmi blízký, kousek odtud se narodil můj táta.
Když mám čas, kupuji v místní ...