
Jogurtový koláč s tvarohem a švestkami
O víkendu vždycky peču, a tak tuhle sobotu nastal čas vyzkoušet, jak se ke svátečnímu moučníku postaví moje nová litinová forma na koláč. V e-shopu ji najdete TADY. (Koláčová forma čast...
O víkendu vždycky peču, a tak tuhle sobotu nastal čas vyzkoušet, jak se ke svátečnímu moučníku postaví moje nová litinová forma na koláč. V e-shopu ji najdete TADY. (Koláčová forma čast...
Když si z lesa přinesete úrodu čerstvých hub, byl by hřích nenechat si pár kousků do guláše. Zpracujete do něj především měkčí kusy, které se nehodí na sušení. Houby jdou navíc s hovězím skv...
Pokud chcete křehký, libový, a přesto cenově dostupný kus steakového masa, sáhněte po vepřové panence. Zapomeňte však na to, že panenku nakrájíte na plátky a ty necháte usušit na pánvi. Aby byla ...
Smetanová omáčka na paprice, která, je-li dobře udělaná, přináší na stůl kulinářskou dobrotu, při jejíž konzumaci se strávníkům dělají boule za ušima. Aby tomu tak bylo, je třeba dodržet pár základníc...
Králíka nemusíte dělat klasicky na smetaně nebo péct na česneku, nebojte se objevit nové chutě. Nedávno jsem narazila na recept, kde se králík dusí s bylinkami na bílém víně. O recept se s v...
c S jistou dávkou zjednodušení se dá říct, že carbonade je telecí pomalu dušené na černém pivu. Pokrm pochází z Belgie, jedná se o místní specialitu. Jako taková má samozřejmě spoustu ...
Kynuté těsto, to nemusí být jen koláč na plech nebo kynuté buchty. Z kynutého můžete udělat také litou bublaninu, a právě do té jsem se dnes pustila já. K ruce jsem si vzala můj oblíbený uni...
Vyzkoušejte uherskou pěnu, klasickou pomazánku, která se nikdy nepřejí. V původních recepturách najdete Uherský salám, vyrobený z libového vepřového masa s přidáním slaniny. P...
Na trhu jsem koupila jahody na marmeládu, byly už unavenější, ale stále v dobré kondici, navíc za sympatickou cenu. V dřevěném košíku zbylo po očištění asi 1,5 kg jahod, šup s nimi...
Za normálních okolností bych do názvu receptu napsala hezky česky rizoto, jenže mezi českým rizotem a italským risottem je obrovský rozdíl. Protože tato verze si bere to nejlepší z italské k...