Naporcujeme králíka: do receptu potřebujeme přední a zadní běhy a prsa. Hřbet, vnitřnosti a případně hlavu dejte stranou a uvařte z nich třeba králičí polévku.
V litinovém hrnci řádně rozpálíme sádlo, vložíme posolené porce králíka a opékáme dozlatova. S masem nehýbejte, až bude opečené, odlepí se ode dna samo.
Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji na tenké plátky nebo půlměsíčky. Odstraníme semínka z chilli papričky a nakrájíme ji na plátky.
Je-li maso z jedné strany opečené, otočte jej. Do hrnce přisypeme cibuli a chilli papričku, olivy, tymián, rozmarýn.
Jakmile maso zezlátne i z druhé strany, přilijeme víno, ocet, citronovou šťávu a vodu.
Hrnec přiklopíme pokličkou, stáhneme teplotu plotýnky a necháme dusit, než maso změkne – asi 30 minut.
Poté poklici odstraníme, můžeme případně zvýšit teplotu, a necháme omáčku vyvařit (zredukovat), až zhoustne.
Nakonec posypeme pepřem čerstvě namletým z mlýnku a podáváme, například se šťouchanými brambory.