Go Back

Francouzský toast s tvarohem a ovocem

Prep Time5 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time20 minutes
Course: Snídaně
Servings: 2 porce
Author: Mlsná Anežka

Ingredients

  • 4 plátky bílého toastového chleba
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžička medu nebo javorového sirupu
  • špetka skořice
  • 1 lžička másla na smažení

Na ozdobu:

  • 100 g měkkého tvarohu nebo cottage cheese
  • jahody kiwi, borůvky nebo jiné ovoce dle chuti
  • piniové oříšky či oříšky dle výběru

Instructions

Připravte směs:

  • V misce rozšlehejte vejce, mléko, vanilkový cukr, med a skořici.

Namáčení toastů:

  • Každý plátek chleba ponořte do směsi a nechte nasáknout pár vteřin z obou stran. Opravdu stačí chvilka. Čím déle necháte toust ve vaječné směsi, tím víc jí nasákne. Ale nemělo by to být příliš, aby se vám toast nerozpadl.

Smažení:

Servírování:

  • Toasty vrstvěte na sebe, prokládejte tvarohem a ovocem.
  • Nakonec posypte piniovými oříšky, zakápněte medem a ozdobte vlastní.

Notes

Místo tvarohu zkuste ricottu nebo mascarpone pro jemnější chuť.
Do vajíčkové směsi můžete přidat i trochu citronové kůry.
Pokud máte chuť na slanou variantu, vynechte cukr a med – přidejte plátky sýra, šunky a trochu rozmarýnu.
Na servírování se skvěle hodí i litinová mini pánev 20 cm
, ve které můžete rovnou podávat jednotlivé porce.