Nadýchaná vaječná omeleta s rajčaty a špenátem
Vaječná omeleta. To je prostě ranní klasika, která je hotová dřív, než se ohřeje konvice. Vajíčka, hrst zeleniny a jedna pánev – výsledek je lehký, šťavnatý a spolehlivě zasytí.
Prep Time10 minutes mins
Cook Time10 minutes mins
 
Servings: 2 porcr
Author: Mlsná Anežka
- 4 vejce
 - 6 cherry rajčátek 
 - hrst čerstvého špenátu
 - 50 g žampionů 
 - 30 g strouhaného sýru  parmezán / eidam
 - 1 lžíce olivového oleje
 - sůl a pepř  podle chuti
 
 
Připravte suroviny. Rajčátka nakrájejte na plátky, žampiony na tenké plátky, špenát omyjte.
 Rozšlehejte vejce. Vejce osolte, opepřete a vmíchejte nastrouhaný sýr.
Orestujte zeleninu. Na rozehřáté pánvi na oleji krátce opečte žampiony a špenát (1–2 min).
Vlijte vejce. Snižte plamen, vlijte směs a nechte pomalu tuhnout. Na povrch rozložte rajčátka.
Nechte dojít. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni 5–7 minut zpevněte. Omeleta má zůstat nadýchaná a vláčná.
 
- Přidejte bylinky (pažitka, bazalka) nebo nahraďte část sýra fetou.
 
- Pro bezlaktózovou verzi vynechte sýr, případně použijte alternativu.
 
- Skvěle chutná i s cuketou nebo jemně opečenou cibulkou.