Go Back

Jahodový koláč

Jednoduchý a nadýchaný koláč s čerstvými jahodami, který zvládne opravdu každý. Sladký, voňavý a dokonale letní moučník, který se hodí k odpolední kávě i jako dezert pro návštěvu.
Prep Time10 minutes
Cook Time35 minutes
Total Time45 minutes
Course: dezert
Servings: 12 porcí
Calories: 250kcal
Author: Mlsná Anežka

Ingredients

  • 2 vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ hrnku rostlinného oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • cca 300–400 g čerstvých jahod mohou být i mražené

Instructions

  • Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny.
  • Přidáme olej, mléko a postupně přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • Vzniklé těsto vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 30×20 cm).
  • Navrch rovnoměrně rozložíme jahody – větší překrojíme napůl.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 25–30 minut, dokud není povrch zlatavý.
  • Necháme mírně vychladnout a před podáváním můžeme poprášit moučkovým cukrem.