Jahodový koláč
Jednoduchý a nadýchaný koláč s čerstvými jahodami, který zvládne opravdu každý. Sladký, voňavý a dokonale letní moučník, který se hodí k odpolední kávě i jako dezert pro návštěvu.
Prep Time10 minutes mins
Cook Time35 minutes mins
Total Time45 minutes mins
Servings: 12 porcí
Calories: 250kcal
Author: Mlsná Anežka
- 2 vejce
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- ½ hrnku rostlinného oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- cca 300–400 g čerstvých jahod mohou být i mražené
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny.
Přidáme olej, mléko a postupně přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Vzniklé těsto vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 30×20 cm).
Navrch rovnoměrně rozložíme jahody – větší překrojíme napůl.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 25–30 minut, dokud není povrch zlatavý.
Necháme mírně vychladnout a před podáváním můžeme poprášit moučkovým cukrem.