Osobitá dřevěná prkénka k servírování tapas, kanapek, jednohubek. Umocněte atmosféru u stolu a podávejte pokrmy na krásných, řemeslně zpracovaných prkénkách z přírodního dřeva. Masivní krájecí deska poslouží samozřejmě také ke krájení pečiva, zeleniny, masa.
Nepostradatelní pomocníci v každé kuchyni
Vítejte ve světě kuchyňských prkének, bez kterých si já osobně neumím představit ani jeden den v kuchyni! Tato zdánlivě obyčejná pomůcka je ve skutečnosti kouzelným základem pro všechny kulinářské výtvory.
Prkénka z exotického dřeva iroko z kolekce LAVA Wood. Elegantní tvary, vynikající kvalita. Při správné péči vám budou dělat radost dlouhé roky.
Proč jsem se zamilovala do kuchyňských prkének
To ťukání nože o prkénko při krájení čerstvé zeleniny… Nebo ten pocit, když na krásném dřevěném prkénku servírujete voňavý domácí chléb s výběrem sýrů. To je prostě poezie!
Tipy pro používání a péči
Věřte mi, správná péče o prkénka je klíčem k jejich dlouhé životnosti:
- Dřevěná prkénka pravidelně ošetřujte olejem – budou vám za to vděčná a vydrží celé generace.
- Pro odstranění odolných skvrn použijte pastu z jedlé sody a vody. Jemně ji vetřete do dřeva a opláchněte.
- Po krájení aromatických potravin jako je cibule nebo česnek, prkénko potřete půlkou citronu. Citronová šťáva pomůže neutralizovat pachy a zároveň prkénko dezinfikuje.
Moje vychytávky s prkénky
- Velké dřevěné prkénko používám jako mobilní pracovní plochu – rozšíří mi pracovní prostor kamkoliv potřebuji.
- Prkénka s drážkou je nenahraditelné při krájení šťavnatého masa nebo ovoce – žádné loužičky na lince!
- Jednou za čas prkénko jemně přebruste jemným smirkovým papírem, abyste odstranili drobné nerovnosti a obnovili hladký povrch.
Pamatujte, že kvalitní prkénko není jen kuchyňské náčiní – je to váš věrný společník při každém vaření. Vyberte si takové, které vám padne do ruky a bude ozdobou vaší kuchyně.