Mléko ohřejeme, aby bylo vlahounké. Lépe se spojí s ostatními ingrediencemi.
Všechny suroviny včetně ohřátého mléka dáme do mísy, k ruce si vezmeme ruční šlehač nebo metličku a vše důkladně promícháme, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto má být polotekuté.
Důkladně rozehřejeme pánev, kápneme na ni trochu oleje. Jakmile se olej rozeběhne po pánvi, nalijeme naběračku palačinkového těsta na pánev a krouživým pohybem jej rovnoměrně rozestřeme po ploše.
Smažíme, než těsto zatuhne a okraje palačinky začnou zlátnout.
Silikonovou obracečkou palačinku obrátíme a dosmažíme i na druhé straně. Smažení druhé strany palačinky zabere asi polovinu času než strana první.
Pak už jen palačinku stáhneme z pánve na talíř, necháme trochu vychladnout a plníme podle chuti sladkou nebo slanou náplní.