Rychlý a dobrý oběd, připravený v litinovém pekáči.
Prep Time20 minutesmins
Cook Time40 minutesmins
Total Time1 hourhr
Servings: 4
Author: Mlsná Anežka
Ingredients
1kgbrambory
500gmleté masovepřové
1kscibule
2lžíceoleje
1kssmetana na šlehání 30 %
3ksrajčatastřední
2stroužkyčesneku
zelené bylinky
sůl
pepř
Instructions
Zapneme troubu na 170 °C.
Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme na něj mleté maso. Osolíme a opepříme. Maso rozmačkáme vidličkou, abychom jej při opékání rozmělnili na malé kousky.
Stroužky česneku oloupeme a utřeme, přidáme k opečenému masu.
Brambory oloupeme a nakrájíme na zhruba stejně velká kolečka. Vložíme je do litinového pekáče, osolíme, opepříme a promícháme (nejlépe to jde promnout brambory se solí a pepřem čistýma rukama).