Go Back

Holandský řízek v troubě

Holandský řízek, pečený v litinovém pekáčku v troubě, jednoduchý a chutný recept.
Prep Time20 minutes
Cook Time40 minutes
Servings: 4
Author: Mlsná Anežka

Ingredients

  • 350 g mleté vepřové
  • 350 g mleté hovězí
  • 100 g uzené
  • 1 lžička sádlo
  • 200 g tvrdý sýr Gouda, Eidam, tučnější 48 %
  • 2 ks rohlíky den staré
  • mléko
  • 3 lžíce voda vlažná
  • hrst čerstvá petržel lístky
  • sůl
  • pepř

Instructions

  • Mleté i sýr vyndáme asi hodinu předem z lednice, aby se ohřály na pokojovou teplotu.
  • Zapneme troubu na 170 °C.
  • Rohlíky nakrájíme na kostičky, vsypeme do větší mísy a zalijeme mlékem, jen tak, aby nasály všechno mléko a rozmočily se.
  • Uzené nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle.
  • Z mísy s rohlíky slijeme případné přebytečné mléko, přidáme osmažené uzené, oba druhy mletého, nasekanou zelenou petržel, nastrouhaný sýr, vodu a vymícháme v masovou směs.
  • Litinový pekáč vyložíme pečicím papírem a maso do něj rozprostřeme.
  • Dáme péct do vyhřáté trouby zhruba na 30-40 minut.

Notes

Podáváme nakrájené s bramborem, nebo si můžeme zobnout jen tak, jako chuťovku.