Holandský řízek, pečený v litinovém pekáčku v troubě, jednoduchý a chutný recept.
Prep Time20 minutesmins
Cook Time40 minutesmins
Servings: 4
Author: Mlsná Anežka
Ingredients
350gmleté vepřové
350gmleté hovězí
100guzené
1lžičkasádlo
200gtvrdý sýrGouda, Eidam, tučnější 48 %
2ksrohlíkyden staré
mléko
3lžícevodavlažná
hrstčerstvá petržellístky
sůl
pepř
Instructions
Mleté i sýr vyndáme asi hodinu předem z lednice, aby se ohřály na pokojovou teplotu.
Zapneme troubu na 170 °C.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vsypeme do větší mísy a zalijeme mlékem, jen tak, aby nasály všechno mléko a rozmočily se.
Uzené nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle.
Z mísy s rohlíky slijeme případné přebytečné mléko, přidáme osmažené uzené, oba druhy mletého, nasekanou zelenou petržel, nastrouhaný sýr, vodu a vymícháme v masovou směs.
Litinový pekáč vyložíme pečicím papírem a maso do něj rozprostřeme.
Dáme péct do vyhřáté trouby zhruba na 30-40 minut.
Notes
Podáváme nakrájené s bramborem, nebo si můžeme zobnout jen tak, jako chuťovku.