Go Back

Uherská pěna

Jedna z nejlepších pomazánek na chlebíčky, jednohubky, kanapky. Jednoduchý, výborný recept.
Prep Time20 minutes
Cook Time10 minutes
Servings: 8 osob
Author: Mlsná Anežka

Equipment

  • litinový hrnec kokotka

Ingredients

  • 200 g Uherský salám nebo jakýkoliv jiný fermentovaný
  • 150 g máslo změklé
  • 150 g smetanový sýr tavený
  • 1 ks červená kapie
  • zelená kadeřavá petrželka
  • sterilované okurky

Instructions

  • Salám „uherák“ semeleme na mlýnku na maso, klidně 2-3x, až dostaneme jemně umletou salámovou směs.
  • Máslo utřeme do pěny, přidáme smetanový sýr, salámovou mletinu a vše důkladně promícháme.
  • Mažeme na chlebíčky nebo jednohubky, zdobíme kolečky nakládaných okurek, plátkem kapie a snítkou kadeřavé petrželky.
  • Pomazánku můžeme servírovat v litinové kokotce ozdobenou petrželkou, přidáme pečivo a necháme stolovníky, aby se sami obsloužili.

Notes

Z množství podle receptu připravíte asi 500 g uherské pěny.