Rozpálíme troubu na 200 °C, zásadně bez horkovzdušného ohřevu!!
Vepřový bok očistíme, sama jsem ignorantsky trochu seřízla horní tučnou vrstvu, protože občas rodina nad tučným ofrňuje.
Z boku do bůčku nařízneme ostrým nožem kapsu.
Rohlík nakrájíme na kolečka, rozložíme na velký mělký talíř a pokapeme smetanou. Necháme vsáknout.
Kopřivy spaříme horkou vodou, aby nežahaly, a pokrájíme je.
Malou cibulku nakrájíme nadrobno.
V pánvi rozpustíme sádlo s máslem a cibulku v tuku osmažíme dozlatova.
V misce smícháme osmaženou cibulku včetně tuku, přidáme rozmočený rohlík, vejce, kopřivy. Ochutíme solí a pepřem, promícháme.
Vepřový bok osolíme zvenčí i zevnitř, naplníme nádivkou. Kapsu zašijeme, spíchneme jehlou nebo ovážeme nití. Posypeme drceným kmínem.
Velkou cibuli nakrájíme na klínky a rozhodíme po dně litinového pekáčku.
Naplněný bůček položíme na klínky cibule, podlijeme trochou vody a dáme do trouby péct.
Prvních 30 minut pečeme při 200 °C, aby se maso zatáhlo a zadělalo na kůrčičku. Poté stáhneme teplotu na 160 °C a pečeme další hodinu a půl. Průběžně kontrolujeme, jestli nemá bok tendenci se připalovat, jinak podléváme vždy trochou vody.
Před servírováním odstraníme nit nebo jehlu, opatrně krájíme a podáváme na stůl.