Go Back

Jednoduché kuřecí paličky

Snadný recept na kuřecí paličky pečené v litinovém hrnci
Prep Time15 minutes
Cook Time45 minutes
Total Time1 hour
Servings: 4
Author: Mlsná Anežka

Ingredients

  • 1,5 kg kuřecí paličky
  • 50 g máslo
  • 50 g sádlo
  • sůl
  • pepř
  • zelené bylinky

Instructions

  • Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme, pepř použijte nejlépe čerstvý, namletý z mlýnku.
  • Rozpálíme elektrickou troubu na 170 °C.
  • V litinovém hrnci necháme rozehřát sádlo, vložíme paličky a ze všech stran je opečeme.
  • Podlijeme vodou (cca do výše 2 cm), přiklopíme poklicí a vložíme do trouby péct.
  • Zhruba po 30-40 minutách odstraníme poklici, kuřecí paličky poklademe plátky másla a necháme vypéct zlatavou kůrčičku, zhruba dalších 10 minut. Dejte pozor, aby se vám nevyvařila všechna voda, případně přidejte pár lžic na podlití.
  • Kuřecí paličky vyjmeme, posypeme zelenými bylinkami a podáváme na stůl. 

Notes

Jako příloha se hodí chléb, k namáčení paliček můžete servírovat nejrůznější dipy se smetanovým nebo kečupovým základem.