Snadný recept na kuřecí paličky pečené v litinovém hrnci
Prep Time15 minutesmins
Cook Time45 minutesmins
Total Time1 hourhr
Servings: 4
Author: Mlsná Anežka
Ingredients
1,5kgkuřecí paličky
50gmáslo
50gsádlo
sůl
pepř
zelené bylinky
Instructions
Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme, pepř použijte nejlépe čerstvý, namletý z mlýnku.
Rozpálíme elektrickou troubu na 170 °C.
V litinovém hrnci necháme rozehřát sádlo, vložíme paličky a ze všech stran je opečeme.
Podlijeme vodou (cca do výše 2 cm), přiklopíme poklicí a vložíme do trouby péct.
Zhruba po 30-40 minutách odstraníme poklici, kuřecí paličky poklademe plátky másla a necháme vypéct zlatavou kůrčičku, zhruba dalších 10 minut. Dejte pozor, aby se vám nevyvařila všechna voda, případně přidejte pár lžic na podlití.
Kuřecí paličky vyjmeme, posypeme zelenými bylinkami a podáváme na stůl.
Notes
Jako příloha se hodí chléb, k namáčení paliček můžete servírovat nejrůznější dipy se smetanovým nebo kečupovým základem.