Go Back

Ovocný crumble

Lahodný horký dezert s ovocem a zmrzlinou
Prep Time20 minutes
Cook Time30 minutes
Course: Dessert, dezert
Servings: 6
Author: Mlsná Anežka

Ingredients

Suroviny na drobenku

  • 100 gramů hladké mouky
  • 100 gramů hnědého cukru
  • 50 gramů krystalového cukru
  • 50 gramů jemných ovesných vloček
  • 100 gramů másla
  • 1/4 lžičky skořice
  • sůl

Suroviny na ovocnou náplň

  • 600 gramů mraženého ovoce
  • 50 gramů cukru
  • 15 gramů kukuřičného škrobu

Instructions

  • Předehřejte troubu na 180 °C
  • Vymažte máslem 3 malé pekáčky nebo jeden s rozměry přibližně 23x23 cm
  • V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, hnědý cukr, krystalový cukr, skořici a sůl. Přidejte máslo a vmíchejte ho do směsi pomocí vidličky nebo prsty. Dokud směs nebude připomínat hrubé drobečky. Nechte odpočinout v ledničce.
  • Opláchněte bobule a nechte je okapat, ale nevysušte! Rozdělte rovnoměrně na dno pekáčků.
  • V malé míse smíchejte cukr a kukuřičný škrob. Kukuřičnou směs rovnoměrně rozprostřete po směsi ovoce a promíchejte, aby bylo ovoce rovnoměrně pokryté.
  • Vytáhněte drobenku z ledničky a rovnoměrně jí poklaďte ovocnou vrstvu.
  • Pečte v předehřáté troubě, dokud náplň nezačne bublat a drobenka nebude zlatavě hnědá a křupavá, asi 30 - 35 minut. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.