Na rozpálenou pánev přidejte olivový olej. Cibuli nakrájejte na jemno a na pánvi nechte zezlátnout. Česnek rozmačkejte nebo velmi jemně nakrájejte. Vsypte na pánev. Na pánvi česnek restujte přibližně minutu, dokud nezačne vonět. Pozor, neustále míchejte a nenechte ho zhnědnout. Spálený česnek je hořký a zkazil by chuť celé omáčky.
Přidejte nakrájená nebo rozmačkaná rajčata. Pokud se vám zdá, že se rajčata připalují, můžete je podlít 1 - 2 lžícemi vody. Stačí pokud plechovku vypláchnete trochou vody a tu přilijete pod rajčata na pánev.
Mrkev nakrájejte na několik větších kusů a přidejte je do omáčky.
Přidejte špetku soli, oregáno a červenou papriku. Vařte na středním plameni přibližně 15 minut, dokud omáčka nezačne houstnout. Vypněte sporák, vyndejte z omáčky mrkev a přidejte hrst čerstvě nasekané bazalky.
Pokud budete omáčku podávat s těstovinami, můžete přidat do omáčky trochu vody z těstovin.